Wesley's Website

432700


67 berichten.
Donderdag, 4 Oktober 2007       De stilte ... de leegte ....
 
Nu de uitvaart achter de rug is, valt de stilte ....
De woonkamer is weer in oorspronkelijke staat terug. Het ziekbed de deur uit. Deze werd tijdelijk vervangen door je kist. Gelukkig hebben we je laatste dagen voor de uitvaart nog fijn bij ons thuis gehad. Dit hadden we jou ook beloofd. Rondom jou een enorme bloemenzee. En dat alles in het groen-wit. Woensdag 26 september konden mensen afscheid van je nemen. En daar werd zeker gehoor aan gegeven. Zelfs je grappige vriendje (zoals jij Tim altijd noemt) komt afscheid van je nemen, terwijl het zijn eigen verjaardag is! Hoezo feestje ... Jij had daar toch graag bij willen zijn. Want verjaardagsfeestje, daar was jij altijd wel voor in. Graag dan in het weekend omdat je dan lekker lang kon opblijven.
We hebben niet echt een idee hoeveel mensen er deze avond zijn geweest, maar druk was het zeker! Dat heeft papa en mama en ook Kimberly heel goed gedaan.

Met het regelen van je uitvaart hebben we het heel erg druk gehad. Tijd om te rouwen is daarmee er bij in geschoten. Advertentie in de krant, uitvaartdienst invullen, locatie " s bepalen en regelen. Fotoreportage maken met hulp van John en Tiny. Maar ook boeketten uitzoeken. Van papa, mama, Kimberly en Danny een mooi rood hart, van rode rozen. En zelf wilde je graag een FC Groningen logo. Ook dat hebben we kunnen regelen. Graag had je er " W. Moes " in willen hebben maar dat was niet te realiseren (het was echt onleesbaar). Van opi en omi heb je een voetbal van witte rozen gekregen, van Raymond en Janet met de kinderen een hart met de letter " W " en van John, Jacqueline, Melanie en Jeffrey een hart met een voetballetje erin. En Carmen heeft zelf een prachtig bloemstuk gemaakt namens ome Henk, tante Els, ome Be, tante Ineke, Carmen zelf, Henk, Peter, Erik en Sonja.
Donderdag hebben we een beetje " rust " .Voor de laatste keer het draaiboek doornemen, laatste puntjes op de i zetten en nog een gesprek met Theo Huizinga. Tijdens de uitvaartdienst zal hij een stukje spreken en vervolgens een mooi gedicht van papa voorlezen.
Als hij dan bij ons is krijgen we kaarten om de wedstrijd van zaterdagavond bij te wonen tegen Sparta. Een sponsor (Visser Vastgoed Belegging) heeft een skybox ter beschikking gesteld. Mede omdat voor jou de supporters het lied " you " ll never walk alone " zullen gaan zingen en daarbij komt je foto op de videowall ook geregeld door een sponsor (Bos nieuwe Media). Wat zal dat een spektakel gaan worden. Woorden kunnen we er niet voor vinden....

Dan is het vrijdag 28 september, de dag van je uitvaart. Het definitieve afscheid.
Net als de afgelopen nachten hebben we slecht geslapen.
Tegen een uur of half twaalf begint het hier dan vol te stromen met mensen. Papa en mama dragen jou, samen met Kimberly en familie, onze woning uit naar de auto. In huis wordt er nog een beetje de boel weer op zijn plek gezet omdat we anders wel in een lege kamer thuis komen. Dan zijn we klaar om te vertrekken.

Jij gaat voorop gevolgd door papa en mama met Kimberly en Danny. Daarna opi en omi, Raymond en Janet met Jordy en Bryan. (Sem is thuis gebleven want hij is nog te klein) Vervolgens komt de auto met ome Henk en tante Els met Carmen en Henk en daar achter ome Be en tante Ineke met Erik en Sonja. (Peter kan er niet bij zijn want hij zit in Afganistan)
Aangekomen bij de Euroborg waar het eerste deel van dienst plaatsvindt staan er al een aantal mensen. Men gaat er vanuit dat het wel druk kan worden .Ook het verkeer wordt in goede banen geleid (horen we na die tijd).
In het stadion kom jij te staan voor de ramen met het zicht op de familietribune, jou plekkie in vak R. Ook hier weer rondom jou al die mooie boeketten. Op de achtergrond klinkt muziek en op de schermen zien de mensen een aantal foto " s van jou. Deze zijn vanaf je geboorte en door de jaren heen van de lagere school. In het stadion is de foto, die ook op de rouwkaart staat, te zien op de videowall.
Dan is het bijna twee uur en kunnen we gaan starten met de uitvaartdienst. Om te beginnen sluiten papa, mama en Kimberly de kist. Onze laatste groet, aai en kus.....
En als we dan weer plaats nemen op onze stoel begint het eerste nummer, Bob Sinclare met New Generation. Als dat dan gedraaid wordt is jou foto presentatie stopgezet en ziet men de spreker en jou in de bloemenzee. Als je dan even de clip in gedachten neemt zie je een manneke op de fiets de " wereld " rond fietsen in plaats van naar school te gaan. Duidelijk zijn eigen weg kiezen en vrij zijn. Dit vinden papa en mama ook zo bij jou passen. En vaak als dit nummer in de auto op radio werd gedraaid ging de volumeknop even open.
Na het openingswoord van Marga (de uitvaartbegeleidster) mogen de kinderen van je voormalig groep 8 bloemen leggen. Ze hebben allemaal een witte roos meegebracht en leggen deze op je kist. Ook je meester Onno richt een woord tot jou en vervolgens vormen de kinderen een kring rond jou en staan hand in hand.
Aansluitend komt namens de Groene School dhr Noordhof. Ook hij spreekt, gevolgd door Marin die bij jou in de brugklas zat. Je weet wel, dat meisje waar we een sinterklaas cadeautje voor gemaakt hebben. Een papieren laptop! Ook deze klasgenoten hebben een witte roos meegebracht.
Opnieuw hebben gekozen voor een muziekstuk, wat aansluit bij je leeftijdsgenoten. Dit keer Jeckell and Hyde met Freefall. Dit is een nummer wat papa en mama aangetroffen hebben op je laptop. Jij was namelijk gek van Jumpstylen. Echter was het voor jou soms moeilijk omdat je dan hoofdpijnen kreeg, later had je er de kracht er niet meer voor. En op internet ben je heel wat aan het struinen geweest naar clips van kinderen die dat dansen. Zelfs de een-na-laatste avond dat je nog in ons midden was heb je er naar gekeken op tv. Maar toen was je blik in je ogen al leeg ....
Het muziek wordt best wel hard gedraaid, papa en mama genieten bij de gedachten als jij dit zou kunnen horen en zien. Echter zit mama " s oma in de zaal en zij is reeds 87 jaar. Oeps!!
Daarna mag Jeffrey een woordje tot je spreken. Jeffrey heeft samen met jou de lagere school doorlopen. Kent jou dus redelijk goed. En ja inderdaad heb je tegen de juf " Heks " gezegd, maar ze vroeg er zelf om (zei jij) Je hebt dit ook thuis verteld, zo eerlijk was je wel.
Na Jeffrey komt weer een muziekstuk wat mooi aansluit. Want net als jij is hij ook een Groningenfan. Het lijflied van de club " FC Groningen Ol
 
 
Vrijdag, 28 September 2007       Gedicht van papa
 
Dit is het gedicht van papa aan jou wat door Theo Huizinga is gesproken tijdens de uitvaart in de Euroborg;

Nooit meer..

Nooit meer samen op de plof naar " t stadion
Het stoeltje naast mij die blijft leeg
Nooit meer samen juichen en zingen
Jouw groen-wit hart die zweeg

Elke thuiswedstrijd naar de Euroborg
In groen en wit gehuld
Op weg naar de Groene Hel
De bezoekende club met vrees gevuld

Sta op voor de FC Groningen
 
 
Week 38, vrijdag zaterdag zond       Je hebt je rust gevonden ...
 
Vrijdag heb je weer verdriet en roept dat je zo bent moe en wil graag naar oma Moesje en opa toe. Opdat moment is onze huisarts er ook. Maar net zo als altijd zitten we in de tuin maar nu omdat je ligt te slapen. Als je dan even wakker wordt huil je weer. Daarmee kan ook de huisarts zien dat je het strijden moe bent. En je bent nog zo helder en duidelijk. Al hoewel het praten nu toch wel erg moeilijk gaat.
In de avond als jij je medicijnen moet hebben is Jensen op tv. Ik maak jou dan wakker omdat Jeckell & Hyde te gast zijn en dat wil je toch wel graag even zien. Ook leren ze Jensen Jumpstylen. Maar ik zie in je ogen dat het je niet meer zo boeit. Je laat zo duidelijk het leven hier los
 
 
Zondag, 23 September 2007       Wesley is overleden
 
Lieve mensen,

Vanochtend om 10.20 uur is Wesley overleden.
Hij is heel rustig ingeslapen ....

Het verslag volgt!
Liever nu even geen telefoon!

Liefs Pieter, Sylviene en Kimberly
 
 
Week 38       Dinsdag t.m. donderdag
 
Dinsdag heb je wel gegeten, maar het is weinig. Ook is het slapen meer toegenomen. Gelukkig heb je geen last meer gehad van je knie
 
 
Weekend week 38       Meer slapen
 
Zoals ik vrijdag al meldde is het zo dat je steeds meer begint te slapen. Begin vorige week waren we redelijk positief omdat je door het infuus toch bijzonder was opgeknapt. Maar vanaf vrijdag zien we toch een kentering. Zaterdag hebben we de hele dag door een beetje aanloop gehad van familie. Erg gezellig maar ook zeer vermoeiend voor jou. Te veel mensen in de woonkamer bij jou, dat kan niet meer. Drukte zullen we moeten vermijden. Gelukkig staat de partytent nog in de tuin, dan kunnen we ons daar terugtrekken als jij even weer gaat slapen. Ook is het zo dat je zaterdag in de namiddag erg veel pijn kreeg in je linkerknie en enkele uren later ook nog in je rechterknie. We hebben toch maar even bij de huisarts ge
 
 
Week 37       Infuus
 
Hier even een kort verslag van het afgelopen weekend. We hebben veel telefoontjes ontvangen en de reacties in het gastenboek geven ons aanleiding om jullie toch even op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen.

Vrijdag is er om 18 uur een infuus ingebracht. Je bent behoorlijk versuft, wel aanspreekbaar maar valt direct weer inslaap. Het infuus aanbrengen had nogal wat voeten in aarde omdat jij zeer moeilijk te prikken bent in je handen. Ook in de elleboog was geen optie. Om dan iemand te hebben die veel ervaring heeft met prikken heeft de huisarts in overleg met de thuiszorg een telefoontje gepleegd naar de ambulancedienst.
Deze mensen moeten dagelijks wel prikken, en hebben dus redelijk veel ervaring.
Toen de beide ambulancebroeders er waren, vonden zij ook geen goede ader. Uiteindelijk hebben ze het aangelegd in je voet.
Om half 9 heb je een paar ml geplast. En dit is door het lab nagekeken. Geen blaasontsteking. Wel veel eiwitten aanwezig. De nieren hebben een flinke drukker gehad. Hopen dat je met meer vocht toch weer helderder wordt. Je bent nog behoorlijk versuft.
In de nacht
 
 
Week 36       Ophogen van de medicatie
 
Zaterdag is de huisarts langs geweest en heeft nog even naar je longen geluisterd. Ze geeft aan dat er niet alleen boven in de longen vocht zit maar ook onder. Om nu een beginnende longontsteking te voorkomen zal ze gaan raadplegen met de artsen in het UMCG.
 
 
Week 35       Weer een nieuwe week
 
Vrijdag was papa jarig geweest en zoals ik al heb geschreven hebben we dit in kleine kring gevierd.
Jij hebt het eigenlijk niet kunnen volhouden. Maar je zat wel rechtop in je bed met je ogen rood van vermoeidheid. En maar door knokken om wakker te blijven. Niets willen missen van dit kleine feestje. Terwijl de visite buiten in de tuin zit zit jij binnen samen met mama. Zo af en toe komt een van de familieleden even binnen om te kijken hoe het gaat.
Zaterdag was je dus ook nog flink vermoeid en hebben we weer lekker rustig aan gedaan.
Wel is er in de namiddag nog even visite langs geweest maar daar waren geen kinderen bij. En als er visite is hebben we nog steeds de mogelijkheid om in de tuin te gaan zitten. Want de grote partytent van je verjaardagsfeest hebben we nog steeds staan. En mocht het toch enigszins te koud zijn kunnen we de tent verwarmen. Zo word jij zo min mogelijk belast. Wil je slapen dan kan je slapen. Moet je plassen dan kunnen de mensen even de kamer uit! We willen toch een beetje privacy.
Zondag hebben we ook geen plannen staan en zijn we lekker gezellig thuis. Ondertussen luisteren we naar het verslag van de wedstrijd van FC Groningen tegen de Graafschap
 
 
Week 34       Een jaar geleden ...
 
Vorig jaar op 21 augustus viel het mama op dat er
 
 


    1   2  3  4  5  6  7     volgende 10 berichten >>
 
 
www.hr2.nl